Travservice

V75 toppen 2017

5 årstoppen V75

Resultater fra V75

Sidekart

Sporstatistikk

Oppsummering av 2014

Råd for nybegynnere

De beste travsidene

Kuskestatistikk

Linker til travbanene

Travservice V75 grafer

Ukens V75 program

Sporstatistikk Sverige

Abonnementssider

Kusketoppen Sverige 2010

Bukken og Havresekken

Om travservice.no     Nyheter     Travbaner

Forside / Del 1 og 2

Del 1 og 2

Første del i fortellingen om Bukken & Havresekken.

Dette er fortellingen om Bukken og Havresekken. To ukuelige optimister og drømmere med en lidenskap for spill, da særlig travspill.   "I dag er det vår tur," var guttas frase. Den kunne høres både titt og ofte på stam puben på Sørlandets Travpark. 
Mange håpet derfor, det endelig skulle skje at Bukken og Havresekken vant noen kroner. 

Bukken trippet nervøs frem og tilbake foran lukene i restauranten på Sørlandets Travpark.  Nok et sommertrav stod på programmet, og den alltid hyggelige markedssjefen Ruben Hauk, sørget for bord rett ved mållinja. Bukken var i ferd med å levere V75 kupongen, som skulle gjøre at han og Havresekken ble rike en gang for alle.  Drømmen var alltid til stede, men hittil i sitt syndelige liv kunne ikke Bukken erindre annet enn småslanter.

Havresekken hadde nettopp bestilt enda en øl av den halvstressa servitrisa. De fleste av den sorten var hyggelige. Innsatsen på 2.500 kroner gjorde sitt til at Havresekken måtte ha flere av de kjølige Sørlandspilsene.

Kvelden før var pengene til innsatsen sikret etter et kort møte med den kjente pengeinnkreveren Alfons Havre fra Oslo, opprinnelig Bergenser. Bukken og Havresekken hadde overlevert en koffert borte i stalla til Willy Hoppalong. Lettjente penger for to pengelense fyrer.  Hva det var de overleverte til Willy ?  enset de ikke en tanke.

Sofus "Skallebank" stod og smugkikka på Bukken, der han stod og studerte V75 bongen. Restauranten var stinn av høyt snakkende gamblere i ulik valør, likevel var ikke Havresekken vanskelig å oppdage der han satt i dyp konsentrasjon med ølet og programmet. De to karene har noe på gang, tenkte "Skallebank", og bestemte seg for å ta en prat med Bukken.

"Skallebank" visste at der det var store penger i omløp, fant man Bukken og Havresekken. Karene som drømte om kjempegevinster,  kjente han godt til.  Men idag følte han at de to drømmerne for alvor hadde noe på gang.  Spesielt da han så dem borte hos Willy Hoppalong, som "Skallebank" jobbet for i ny og ne.

Bukken kvakk til da "Skallebank" spurte, hva de hadde snakket med Hoppalong om kvelden før. Bukken så på klokka si. Han ønsket ikke å snakke med den sniken nå. "Herregud!  Det er bare tre minutt til start i første løp. Ha det bra!"  skrek Bukken, og for med raske steg ned til Havresekken.

Bukken stod for grublingen, mens Havresekken var den som ordnet kontakten med eks-bergenseren Alfons Havre.

Den loslitte Havresekken hadde ikke tall på hvor mange spillepenger som gikk gjennom den sleske Havre.  Likevel, verken han eller Bukken klaget på tusenlappene, de fikk etter overleveringen av diverse kofferter og vesker til Willy Hoppalong og andre kusker.

"Et minutt til start kunngjorde løpsleder."  Noe som fikk begge til å bla nervøst i programmet. Hadde de oversett en outsider eller et kuskebytte ?  Alltid var det noe å sette fingeren på, men det var som regel etter løpenes slutt.

Plutselig brøler Havresekken til servetrisa " Halvlitere og det raskt ! " Øla glir ned på styrten. "Endelig", Bukken, det er vår dag i dag," som Åge Aleksandersen synger.

En av hestene i første V75 omgang kjøres av den lugubre Willy Hoppalong. Bukken er i ferd med å bli bedugget og roper over bordet til Havresekken, mens han smeller hendene i bordplaten, så øl og kuponger skvetter. "Willy har fått sine instrukser," flirer han lurt.

I første løp hadde grubleren Bukken krysset av for samtlige 12 kaldblodshester med lite penger inntjent.  Her må oddsbomba komme, ellers renner vår milliondrøm ut i sanden, tenkte en bekymret Havresekken.

Kapittel 2
Første V5 avdeling kom i gang,  og det ble med ett helt tyst i den overfylte restauranten,  mens det ute på tråkka ble speidet mot de to- og firbeinte aktørene ute i banen. Førstevalget Lynet spant til tet for Frode Frakke, mens Sokkeblesen og Gunnar Værbitt, gjort til et femtevalg, la seg utvendig for Lynet. Bukken og Havresekken registrerte at Frakkens hest fikk Mulen og Jonny Blonde i rygg.  " Nei ! dette ser ikke lyst ut" stønnet de to gamle hurraguttene i kor.  Men plutselig blir det intens mumling blant publikum, for helt bakerst setter 12. valget Murre med luringen Willy Hoppalong fart. Ekvipasjen runder den ene hesten etter den andre. Ja, ja brøler Bukken, mens Havresekken stirrer intenst på det som er i ferd med å skje. "Hva i helvete er det vi har overlevert Willy fra Alfons Havre" ? undrer begge, uten å si det høyt, i frykt for at noen skal høre dem.  
Mot mål kommer 12.valget Murre og førstevalget Lynet side om side. " Kom igjen, kom igjen ! skriker de begge.  Willy Hoppalong strekker den ene armen i været som tegn på at han har vunnet.  "Nå er vi på vei mot millionen", smiler Bukken fåret.

"Skallebank" står og bivåner det hele. Han bestemmer seg for å ta seg bort i stallen til Willy,  bestemt på  å finne ut hva det var i kofferten,  Bukken og Havresekken overleverte Hoppalong.
Fortsettelse


LOGG INN FOR Å SE DENNE SIDEN

Brukernavn:

 

Passord:

 
Logg meg inn automatisk

Glemt passord? | Bli medlem


Travservice.no

Thorg Borg nøkkelkusk?

V75 statistikk til Jarlsberg travbane 09.07.16.

Les mer >>

Jarlsberg juli.

Hvilke valg og spor har vunnet og hvilke premier har det blitt under V75 kjøringene på Jarlsberg i juli?

Les mer >>

Svært mye førstevalg.

Aktuell V75 statistikk til Bjerke travbane 16.04.16

Les mer >>

Mange svenske seire.

NØKKELTALL til unionskjøringen på Momarken travbane 19.03.16

Les mer >>

Uforutsigbart!

V75 statistikk til Leangen travbane 05.12.15.

Les mer >>
Travservice.no
Vårt nettsted bruker cookies / Publiseres i eRedaktør