Travservice

V75 toppen 2017

5 årstoppen V75

Resultater fra V75

Sidekart

Sporstatistikk

Oppsummering av 2014

Råd for nybegynnere

De beste travsidene

Kuskestatistikk

Linker til travbanene

Travservice V75 grafer

Ukens V75 program

Sporstatistikk Sverige

Abonnementssider

Kusketoppen Sverige 2010

Bukken og Havresekken

Om travservice.no     Nyheter     Travbaner

Forside / Del 3 - 6

Del 3 - 6

Kapittel 3 - 6.
14.05.2008
Her fortsetter historien om våre venner.

Kapittel 3

Alfons Havre låste opp døra på suiten på Hotell Caledonian. Alltid når Havre var i Kristiansand var det hit, han tok inn.  Helt selvfølgelig var det å bo på suiten med all tenkelig luksus. Han kunne tillate seg all luksusen han ønsket. Overalt hadde han trofaste håndlangere som til enhver tid stod til tjeneste. Her i byen var det de lettlurte gubbene Bukken og Havresekken, som stod til tjeneste for noen slanter.  Havre la seg ned i den store dobbeltsenga, mens han satte fra seg champagneglasset med høyre hånd. Willy Hoppalang var blitt en av de beste, og ikke minst viktigste kundene, tenkte Alfons, mens han slurpet i seg enda mer av den kjølige og nydelige champagnen. Det mest fantastiske med miksen som Hoppalong fikk, var at det var umulig å oppdage uhumskhetene under en eventuell dopingskontroll av hestene. Stoffet som ble blandet ut i vannet til Hoppalongs hester, fikk de firbente økene til å yte mye mer en konkurrentene.
Ikke bare kunne Alfons Havre tjene penger på vidundermiksen, men han kunne også bruke store summer på V75 og andre hestespill. " Livet kunne ikke vært bedre", tenkte Alfons for seg selv. Bare ikke Bukken og Havresekken ble for kravstore eller stilte spørsmål, når de overleverte koffertene til Willy Hoppalong, ville dette går bra, tenkte han. Flasken med vidunder eliksiren var allerede tømt, og  Alfons bestemte seg for å sove før lørdagens rikstotoløp på Sørlandets Travpark. " Bare jeg ikke treffer på Bukken og Havresekken i morgen, så vil dagen bli aldeles perfekt,"  var det siste som surret i hodet før søvnen tok han.
 

Alphons Havre hadde skjulte forbindelser med den russiske mafiaen i Litauen.  Han hadde bevart kontakten med noen eks- kommunister,  han hadde blitt kjent med på 60-tallet på en pionerleir for ungkommunister i Vilnius, sendt dit av sin far, den gamle NKP-er Martin Gunnar Havre. Eks -kommunistene drev en farmasøytisk fabrikk i den avsidesliggende byen Jubarkas nær grensa mot Russland. Her ble det fremstilt både legale og iillegale apotekartikler for det vestlige marked. 

Kapittel 4.
"Skallebank" sprang det han var kar om, for å komme fortest mulig ned i stalla til Willy Hoppalong.  På veien var det publikum over alt til Skallebanks store irritasjon. I hodet stod bare en ting, "Hva i helvete var det Bukken og Havresekken gav til Willy i stallen i går ? "
Endelig var han nede. Plystringen til Hoppalong ljomet i veggene inni stalla. Willy var i storform. Nå holdt han på å gi vann til neste stall hest, som skulle ut i andre V75 avdeling; Love Me In The Morning. Han kvakk til, da Skallebank plutselig stod i dør åpningen heseblesende. "Hva faen gjør du her nå, jeg sa jo at jeg ville være alene de neste to timene,"  freste Hoppalong til Skallebank. Sofus visste ikke hva han skulle svare, men spurte forsiktig, "Hva var det han gav hesten for noe å drikke ?" " Det skal du holde den lange nese di langt unna ! " skrek Willy.
Så plutselig bare datt det ut av Skallebank, og han fortalte hva han hadde sett kvelden før i stalla. " Hva jeg driver på med, og hva Bukken og Havresekken gjør hos meg, har du ut av helvete ingenting med ! " brølte travtreneren til Skallebank.  " Forresten så har du sparken, jeg vil aldri se ditt stygge tryne her mer, er det forstått ! " tordnet Willy, til en mer og mer betutta Skallebank. Brølingen hørtes helt bort i nabostalla til Edvin Høybakk, som akkurat kjørte forbi med sin egen stall hest," Bibben" som skulle starte i 3. avdeling.   De kolliderte nesten med Sofus "Skallebank", som for ut av stallen med brølene fra Hoppalong i ryggen.
Edvin hadde lurt på hva som foregikk hos Willy, men holdt klokelig stilt om sine observasjoner. Men den stillefarne Rogalandskusken,  kunne ikke unngå å legge merke til de to underfundige skruene, man ofte kunne se gå rundt i stallområdet på fredagskveldene.

"Skallebank" enset ikke Edvin i det hele tatt. Han var for opptatt med å legge en plan for å knuse Willy. Men først ville han opp i restauranten før 3.avdeling kom av gårde, for igjen å følge med Bukken og Havresekken.

Kapittel 5.
Alfons Havre smilte fornøyd for seg selv langt inne i restauranten og kunne konstaterte at 12. valget Mulen med Willy Hoppalang strakk hals og hode først over mållinja.  Instruksene og vidundermiksen virket fortreffelig.  Men tankene om en stor premie, ble forstyrret av noen som ropte høyt lenger nede i den overfylte restauranten. Til sin store ergrelse så han at det var Bukken og Havresekken som hojet og skrek. Vemmelsen kom over Havre, da han oppdaget bordet de to originalene hadde okkupert.  Ølglass og kuponger i ei herlig smørje.

Igjen ble det tyst i Travparken, da løpslederen opplyste over høytaleren, at det var klart for 2.avdeling av V75 løpene. 

Her hadde Alphons satset alt på ett kort, nemlig Hoppalongs hest, Love Me In The Morning. Spillerne var enig med Havre her.  Men Bukken og Havresekken trodde igjen på en overraskelse, og hadde krysset av for 5 hester.  Løpet kom av gårde, og det var ikke lenge før Hoppalong satt i føringen med Love Me Inn The Morning, og der satt de hele løpet.

Av to løp hadde begge endt med seier for den mutte treneren Willy Hoppalang.  Alfons Havre ble mer og mer fornøyd, og Bukken og Havresekken ble mer og mer høylytte der de satt.

Bukken merket at ølet begynte å gjøre ham bedugget, og uttrykte misnøye med at ikke de fikk inn en skrell i 2. avdeling. " Det er jammen merkelig at Hoppalang bare vinner og vinner" skrek Bukken til Havresekken. Havresekken var ikke like nedtrykt som sin venn. Snarere tvert imot ble han oppstemmet av alt ølet,  og tanken på  kupongen som lå trykt forvart i indrelomma på den slitte dresstrøya, han hadde kjøpt hos Karsten Johannesen i 1974 etter en halv times pruting.

"Nå kan 3. avdeling bare begynne", ropte han til sin venn Bukken, mens han vinket på servetrisa, for han trengte ei øl til.

Sofus "Skallebank" hadde kommet seg opp i restauranten igjen, men likte ikke det han så. Her er det noe som ikke stemmer, tenkte Kalle.  Idet han ble oppmerksom på en kar som satt alene. Var ikke det den fyren som Willy snakket med uten for Caledonian i går ettermiddag ?  Stadig mer å følge med på,  tenkte mannen som ble kastet ut av stallen for godt av dagens kusk så langt, Willy Hoppalang.

Kapittel 6
Rundt i spillehallen sydet det av liv og røre. Folk stod fordypet i programmene, for å gjøre de siste avkrysningene før V75s 3.avdeling skulle starte. Havresekken var sendt ned i spillehallen av Bukken, for å levere en trippelkupong. Bukken var selv ikke i stand til å gå rundt blant folk. De fordrukne karene spilte alltid 6 hester rundt til 2 kroner rekka. En bong som kostet 240 kroner. 
Ved spilleluka dukket plutselig Sofus "Skallebank" opp ved siden av Havresekken. " Jasså, du står her og studerer løpet", utbryter Skallebank brått til Havresekken, som ikke er det minste fornøyd over å se den sleipe ålen. " Ja, jeg skal spille en trippel," svarer Havresekken kjapt tilbake. "Et minutt til start i V75s 3. avdeling," kommer det fra løpsleder over høytaleren. 
" Har ikke tid til å snakke med deg ! " brøler Havresekken.  Men, Skallebank stiller seg i veien, og visker inn i øret på Havresekken. " Jeg så at dere leverte noe til Hoppalong i går, og i dag har han vunnet to løp allerede. Hva sier du til det Havresekken ? " Havresekken blir helt i fra seg,  og styrter rett inn i en gjeng som holder på med de siste vurderingene før innleveringsfristen går ut.  Et par av karene ramler nesten i bakken, og Havresekken går ned for full telling. Trippelkupongen glipper ut av hendene på ham. 
Full av fortvilelse, ber han om unnskyldning, mens han febrilsk kravler rundt på alle fire på leting etter kupongen.
Igjen står "Skallebank" over han. Denne gangen enda mer fornøyd. For i den ene hånda vifter han med Hurraguttenes trippelbong. "Hit med bongen og det litt kjapt" prøver Havresekken seg så morskt som mulig. " Ikke før du sier hva dere gav til Willy Hoppalang i går ?" 
Da bestemmer Havresekken seg for noe han ikke har gjort siden skole dagene for 40 år siden. Han hiver seg over "Skallebank", og river kupongen ut av hendene på han, og løper opp til sin eneste venn, Bukken. 

"Hvor i helvete ble du av gutten min ? roper Bukken. " Glem det. Følg med på løpet," svarer Havresekken fort tilbake, og tømmer i seg en halvliter.

I  3.avdeling var det gampen "Bibben" kjørt av Edvin Høybakk, guttene hadde gitt full tillit
.
På trippelen var det ikke så nøye hvem som vant, bare tre av de seks hestene, de hadde spilt på kom først over mållinja.
Kusken Edvin Høybakk hadde bestemt seg for å satse alt på ett kort. Her var det kun teten som gjaldt.  Kunne han bare holde Hoppalong utenfor seg så var mye gjort, tenkte han.

Løpet kom da endelig av gårde, og tilskuerne fikk se at Bibben og Høybakk klarte å erobre teten. Hoppalong prøvde forgjeves å komme i føringen med sin hest, uten å lykkes. " Endelig en seier," jublet Edvin for seg selv, mens han strakte hånda i været over mållinja i pur gledesrus. 
"Jaa! -  jaa! " koret Bukken og Havresekken, uten å registrere hvilke hester som ble nr. 2 og 3.  " Mer øl !  Få servetrisa bort hit for svingende ."

Bukken hadde kun en svakhet ved siden av hestespill.  Han var besatt av lamme lår, eller med andre ord fyldige skinker hos frodige fruentimmere. Det var ikke få ganger han hadde fått en ørefik av servitrisene på Sørlandets Travpark etter å ha vært for nærgående mot deres edlere deler. Men de fleste tolererte det, da han sterkt beklaget sine tilbøyeligheter og lovte gull og glitter i erstatning for sine tilnærmelser. Når han vant den store gevinsten så skulle de garantert bli med på cruise i Caribien.  De  visste imidlertid å holde avstand når halvliterne ble servert.    

Fortsettelse     


LOGG INN FOR Å SE DENNE SIDEN

Brukernavn:

 

Passord:

 
Logg meg inn automatisk

Glemt passord? | Bli medlem


Travservice.no

Thorg Borg nøkkelkusk?

V75 statistikk til Jarlsberg travbane 09.07.16.

Les mer >>

Jarlsberg juli.

Hvilke valg og spor har vunnet og hvilke premier har det blitt under V75 kjøringene på Jarlsberg i juli?

Les mer >>

Svært mye førstevalg.

Aktuell V75 statistikk til Bjerke travbane 16.04.16

Les mer >>

Mange svenske seire.

NØKKELTALL til unionskjøringen på Momarken travbane 19.03.16

Les mer >>

Uforutsigbart!

V75 statistikk til Leangen travbane 05.12.15.

Les mer >>
Travservice.no
Vårt nettsted bruker cookies / Publiseres i eRedaktør