Travservice

V75 toppen 2017

5 årstoppen V75

Resultater fra V75

Sidekart

Sporstatistikk

Oppsummering av 2014

Råd for nybegynnere

De beste travsidene

Kuskestatistikk

Linker til travbanene

Travservice V75 grafer

Ukens V75 program

Sporstatistikk Sverige

Abonnementssider

Kusketoppen Sverige 2010

Bukken og Havresekken

Om travservice.no     Nyheter     Travbaner

Forside / Del 7-9

Del 7-9

Spenningen er til å ta og føle på på Sørlandets Travpark.

Kapittel 7
Støyen rundt Bukken og Havresekken nådde stadig nye høyder ettersom løpene skred frem. Noe som ikke gikk upåaktet hen ved nabobordene. Særlig dem som satt nærmest de to karene. Servitrisa måtte åle seg forbi dem med ølglassene til Bukken og Havresekken. 

Gubbene rundt dette bordet var ingen ringere enn "Oslo Lars", "Rike Peder", "Greven av Boss", "Kongen", Alf Amback og "Hemmen".  "Oslo Lars" fikk sitt navn etter at han som 30 åring hadde vært privat sjåfør for en direktør fra Kristiansand.  På vei til Oslo, hadde han vært så full at direktøren hev seg ut av bilen i fart.  Lars fikk sparken, og siden hadde han gått på fylla med kallenavnet "Oslo Lars".  "Rike Peder" drømte stadig om å bli millionær.  Det ble med drømmene. Hans rikdom bestod kun gjennom kallenavnet "Rike Peder". "Greven av Boss" tømte halvliteren ned, mens han fornøyd ventet på nok en forfriskning. Han hadde fått sitt økenavn etter 20 år på bossfyllinga i byen.

Ølet begynte også å gjøre sin innvirkning på "Kongens" dømmekraft, så han begynte å hoie høyt på karene rundt bordet. Han fikk sitt kallenavn fordi han lignet så utrolig på gamle Kong Håkon. Alf Amback ble bare kalt "Amback". De fleste ungene i Kristiansand var redd han, fordi han så så skummel ut, da han ravet rundt i gatene full og galen.   Ingen viste så mye om "Hemmen". Han bare diltet etter de andre.  Men han var stor og sterk og var derfor god å ha når de andre trengte beskyttelse. 

"Rike Peder" prøvde å invitere Bukken og Havresekken over til sitt bord.  Bukken gav imidlertid klar beskjed om at de hadde nok med å følge utviklingen av V75 løpene, og ville ikke ha noen innblanding fra deres side.

Øverst i restauranten fulgte stadig Sofus "Skallebank" med på Bukken og Havresekken. Noe han også gjorde i forhold til Alfons Havre. Det var tydelig at også Havre fulgte med på sin V75 bong. 

Igjen gjallet det i høytalerne og løpsleder informerte om at det var et minutt til start av V75s 4.avdeling.

Kapittel 8.
Endelig var det klart for den 4.avdelingen, og mange rundt i spillehallen var for alvor begynt å merke inntaket, som servitrisene måtte springe fortere og fortere med rundt bordene.
Så var også tilfellet hos Bukken og Havresekken, mens Alfons Havre fra sin faste plass nøyde seg med kjølig hvitvin. I dette løpet hadde gubbene krysset av for fire hester, favoritten Miss Sunniva og Rune Weggebø, og tre outsidere. Alfons Havre trodde ikke på Miss Sunniva, og hadde satset alle sine kroner på Willy Hoppalong og Red Demon.  Løpet gikk over 1609 meter auto, og Hoppalongs hest tok føringen. Weggebø tok det rolig med sin hest, mens en av Hurraguttenes outsidere, Hotmail Com og Gunnar Værbitt, lå i dødens og trykket hardt på for å få overta teten. Teten ville imidlertid ikke Hoppalong gi fra seg.  Dermed reiste de to kamphanene i fra de øvrige, til stor begeistring for Bukken og Havresekken,  mens ølet gled fortere og fortere ned gjennom strupene.  

Willy hoiet og skrek det han var kar om på sin hest.  Men å slå mesterkusken Værbitt fra Bjerke var ingen enkel sak.  Bakfra hadde også Weggebø fått fart på sin hest Miss Sunniva og nærmet seg de to foran, og da det ble tutet for oppløp, kom de sigende innpå de to hestene i tet, og rett før mållinja innhentet Jærbuen de andre og var først i mål med Miss Sunniva. Og vips så var Alfons Havre ute av V75 spillet.  Rasende forlot han spillehallen. Han ville bort i stalla til Hoppalong så fort som mulig.  Dette gikk jo overhodet ikke etter planen. Hadde ikke Willy gitt Red Demon nok mikstur, eller hva i helvete var som gikk galt ?  Bak Havre listet Skallebank seg.  Dette ville han ikke gå glipp av.

Jaaaaa - jaa ! brølte Hurraguttene etter at nok et løp hadde gått deres vei. 
Verdien hadde steget til 5.600 kroner etter fire avdelinger.  Ølet klarte de ikke lenger holde styr på. Allikevel kom det stadig mer av det på bordet. Bror til Skallebank prøvde å få sette seg ned med gutta, men ble jaget vekk like raskt som han kom.

Kapittel 9.
Spenningen var intens blant spillerne i spillehallen, der øl, høylytt prat og spillekuponger fløt sammen i en skjønn forening. Blant dem også Bukken og Havresekken. Gubbene var klar for 5.avdeling. Kryssene var plassert på de tre fremste favorittene og syvende valget Gubben i taket kjørt av Atle Regnhus. Hvis Regnhus kunne klare å få inn Gubben, så kunne pengene stige til uante høyder. I hvert fall kom hestene av gårde, og Bukken og Havresekken la fra seg ølglassene for en stakket stund. Her måtte det som var igjen av sanser bevares så godt som mulig. Favoritten Gråtass og Trond Barken tok teten.  Noe som spillerne og fagbladene hadde forventet. Løpet var en 1609 meter auto for kaldblodshester i grunnlag under 220.000 kroner.

Regnhus og Gubben i Taket, inntok et slags tredje utvendig, og så ut til å kunne være med når  oppløpet nærmet seg. Og det var nettopp det de gjorde. De passerte alle sine konkurrenter nedover oppløpet, og mot mål kom de side om side med Gråtass og Trond Barken. Men det var trønderen Regnhus som tok det avgjørende stikket og gikk seirende ut av 5.avdeling. 

Brølene fra de to originalene fra Lund i Kristiansand, som helt tilfeldig ble travinteresserte da Travparken åpnet i 1988, ble stadige høyere og intensere.  Ikke så rart når verdien etter 5. avdeling hadde steget til hele 58.000 kroner. Nå torde ikke gubbene drikke mer øl før alle V75 løpene var i boks.

I 6.avdeling hadde gubbene spilt banker.  Denne gangen på nr.7 Super Lover og Rune Weggebø. Tapte denne ekvipasjen var det imidlertid over og ut. Noe Bukken og Havresekken var smertelig klar over fra tidligere V75 spilll.  Håpet var at lykken denne gang skulle stå dem bi. 
"Nå må Weggebø få Super Lover først over mållinja," skrek de begge ute på tråkka før løpet.  Weggebø la seg til i annet par utvendig, da hestene hadde funnet sine plasser og det var ro over feltet. Willy Hoppalong og Lollipop ledet da oppløpet kom til syne. Men bakfra hadde nå Super Lover fått opp dampen for fullt og nærmet seg med sjumilsstøvler den ledende ekvipasjen. Rett før mål ble de innhentet, og det var klart for nok en Weggebø-seier.  Bukken og Havresekken vrælte av full hals.  Samtlige tilskuere la merke til de to orginalene i sine utrangerte klær, og forsto at noe stort var i gjære.  Løpsleder kunne etter hvert opplyse over høytalerne at verdien etter seks avdelinger, hadde kommet opp i 70.000 kroner, og Bukken og Havresekken hadde krysset av for hele 8 hester i siste avdeling, og kunne med flaks stikke av med hele 750.000 kroner.

Fortsettelse


LOGG INN FOR Å SE DENNE SIDEN

Brukernavn:

 

Passord:

 
Logg meg inn automatisk

Glemt passord? | Bli medlem


Travservice.no

Thorg Borg nøkkelkusk?

V75 statistikk til Jarlsberg travbane 09.07.16.

Les mer >>

Jarlsberg juli.

Hvilke valg og spor har vunnet og hvilke premier har det blitt under V75 kjøringene på Jarlsberg i juli?

Les mer >>

Svært mye førstevalg.

Aktuell V75 statistikk til Bjerke travbane 16.04.16

Les mer >>

Mange svenske seire.

NØKKELTALL til unionskjøringen på Momarken travbane 19.03.16

Les mer >>

Uforutsigbart!

V75 statistikk til Leangen travbane 05.12.15.

Les mer >>
Travservice.no
Vårt nettsted bruker cookies / Publiseres i eRedaktør